Институтът за пазарна икономика (ИПИ) пусна специализираната страница Моите данъци -

...
Институтът за пазарна икономика (ИПИ) пусна специализираната страница Моите данъци -
Коментари Харесай

Проверете колко плащате на държавата

Институтът за пазарна стопанска система (ИПИ) пусна профилираната страница  " Моите налози " - kolkodavam.bg. Сайтът разрешава на всеки работещ българин да пресметна налозите, които заплаща на страната на база своята заплата и ползване.

Интернет страницата предлага разбивка по налози, която демонстрира какъв брой коства всеки един обособен налог. Може да се направи и съпоставяне със междинните годишни налози на работещия българин, което демонстрира ситуацията на всеки работещ по отношение на моделирания от ИПИ средностатистически работещ българин. Посочва се и персонален ден на данъчна независимост, който демонстрира на работещия по кое време стопира да работи за страната и стартира да работи за себе си.

Тъй като забележителна част от данъчното облагане стартира след приемането на " чистата " заплата, в данъчния калкулатор всеки може да вкара и месечното си ползване на алкохол, цигари и бензин, както и да означи каква част от останалата сума икономисва.

Сайтът дава в детайли обяснение на другите налози и осигуровки, които има в страната. В него е разказано и в коя част на бюджета отиват съответните налози. Страницата, която се поддържа от ИПИ, е основана с поддръжката на Фондация за свободата " Фридрих Науман ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР